Росія «вкидає» в інформпростір Латвії наративи щодо України — посольство

Росія «вкидає» в інформпростір Латвії наративи щодо України — посольство

Укрінформ
У Латвії спостерігаються спроби ідеологів Кремля «вкинути» через відповідні ЗМІ в інформаційний простір Латвії проросійські наративи щодо конфлікту на сході України.

Про це Посольство України в Латвії написало у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«… Спостерігаються спроби ідеологів Кремля «вкинути» через відповідні ЗМІ в інформаційний простір Латвії проросійські наративи на кшталт «замороженный конфликт на востоке Украины выгодный обеим сторонам, России и Украине», «обоюдный обстрел», «непризнанные республики» тощо», - йдеться у публікації.

Таким чином чітко прослідковується спроба нав’язати аудиторії хибну думку про «нібито рівну відповідальність України та Росії» за збройний напад Росії на суверенну Україну, зазначили у посольстві.

Читайте також: Проросійські сили розпочали кампанію з дискредитації проти українських дипломатів у Латвії

«Зазначені твердження набувають особливого цинізму, беручи до уваги, що майже щодня на сході України гинуть українські військові, захищаючи свою територію від російського агресора. Так, внаслідок порушення збройними формуваннями Російської Федерації режиму припинення вогню 5 квітня 2021 року на сході України загинуло двоє українських бійців…», - йдеться у публікації.

Українське диппредставництво у Латвії підкреслило, що у зв’язку зі значним збільшенням концентрації російських військ і озброєнь на східних і південних кордонах України світова спільнота дала чітко зрозуміти Кремлю, що нове вторгнення на територію України не залишиться без адекватної відповіді.

Читайте також: У військової техніки, яку РФ перекидає до кордону з Україною, замальовано номери

«Ми вдячні керівництву Латвії за чітку і безкомпромісну позицію в підтримці України в умовах боротьби з російською агресією», - наголосили у посольстві.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака, РФ стягнула до українського кордону 28 батальйонних тактичних груп.

4 квітня стало відомо, що Російська Федерація перекидає у тимчасово окупований Крим 76-ту гвардійську десантно-штурмову дивізію зі Пскова, бійці якої в 2014 році воювали на сході України. Про це повідомила незалежна група російських розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT).

Фото: twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-