Підписані у Катарі контракти дають «зелене світло» для спільних проєктів – Зеленський

Підписані у Катарі контракти дають «зелене світло» для спільних проєктів – Зеленський

Укрінформ
Україну в регіоні Затоки чують як державу, що заявляє про свій потенціал і готова до поглиблення співпраці у різних сферах.

Про це написав Президент Володимир Зеленський у Фейсбуці за підсумками візиту в Державу Катар, повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні на ґанку палацу Еміра Катару пролунав український гімн. Це означає, що в регіоні Затоки Україну чують як державу, яка заявляє про свій потенціал і готова до поглиблення співпраці у найрізноманітніших напрямках. Зокрема в тих, які, можливо, досі не оцінювалися належним чином", - зазначив Зеленський.

Читайте також: Україна розглядає Катар як одного з ключових партнерів в Арабському світіЗеленський

Він нагадав, що під час візиту українська делегація у складі міністрів та очільників відомств, що відповідають за різні галузі, підписала з катарською стороною 13 важливих міждержавних документів і два комерційні контракти.

"Ці домовленості дають зелене світло для втілення спільних проєктів, у яких ми виступаємо надійним партнером. І це – завдяки реформам, які роблять українську економіку привабливою для міжнародних бізнес-партнерів", - запевнив глава держави.

Читайте також: Зеленський у Катарі: Україна шукає інвесторів для будівництва обхідної дороги Києва

За його словами, підписані меморандуми стосуються залучення інвестицій у нашу державу, розвитку аграрного сектору та утвердження України як гаранта продовольчої безпеки у світі. Також укладено угоди про співпрацю у сфері енергетики, інфраструктури, про перспективи військово-технічного співробітництва.

"У Катарі пролунав український гімн, а надалі звучатиме українська мова. Моя дружина, перша леді України Олена Зеленська продовжує запроваджувати україномовні аудіогіди в музеях світу. Тепер настав час Катару", - наголосив Президент.

Читайте також: Катар може інвестувати в готелі Херсонщини та Одещини – Зеленський

Зеленський розповів, що у межах візиту української делегації у Досі відбулися його особисті переговори з Еміром Катару Тамімом бін Хамадом Аль Тані.

"Вони лише підтвердили, що Україна має всі передумови, щоб розглядати Катар як одного з ключових партнерів у регіоні Затоки", - підсумував Президент.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський з дружиною 5 квітня перебувають з офіційним візитом у Державі Катар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-