Зеленський: Відносини з Катаром вийдуть на новий рівень

Зеленський: Відносини з Катаром вийдуть на новий рівень

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський задоволений першими результатами візиту в Катар і вважає, що українсько-катарські відносини вийдуть на новий рівень.

Про це він розповів у відеокоментарі, наданому Укрінформу.

"Я вважаю, що відносини між нашими країнами вийдуть на новий рівень", - зазначив Президент та додав, що сьогодні вже відбулася, за його словами, "фундаментальна" зустріч з еміром Тамімом бін Хамадом Аль Тані, прем'єр-міністром та майже всім урядом Катару.

Глава Української держави додав, що у ході візиту було підписано 15 документів, серед яких 2 комерційні угоди та 13 міждержавних документів. Зеленський назвав це "великим успіхом", пояснивши, що такого ще не було на найвищому рівні між Україною і Катаром.

"Ми вже підписали меморандум, у найближчому майбутньому підпишемо обов'язково важливий документ про харчову безпеку цього регіону, катарці в цьому дуже зацікавлені. Ми дуже зацікавлені в постачанні LNG в Україну, скрапленого газу, а також залученні катарських спеціалістів до розробки нашого Чорноморського шельфу", - сказав глава держави.

Читайте також: Зеленський розраховує на інвестиції Катару у технології, інфраструктуру та аграрну сферу

Також він відзначив, що катарці зацікавлені у проєктах з модернізації та розвитку українських портів, інвестиціях у готельний бізнес, інфраструктурні проєкти, банківський сектор тощо.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський із дружиною 5 квітня перебувають з офіційним візитом у Державі Катар.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-