Резніков прогнозує «тектонічні зміни в Росії» вже цьогоріч

Резніков прогнозує «тектонічні зміни в Росії» вже цьогоріч

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков вважає, що цього року в Росії можуть відбутися події, які дадуть новий старт урегулюванню ситуації на сході України.

Таку думку він висловив в ефірі телеканалу «Дом», передає Укрінформ.

«Думаю, в цьому році будуть якісь дуже серйозні зміни в Росії... Я ось відчуваю, стануться тектонічні зміни в Росії. Це моє глибоке відчуття, не переконання — відчуття», — сказав Резніков.

Він додав, що це покладе початок і змінам в питанні повернення тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Водночас урядовець зазначив, що для досягнення миру потрібні дії як з боку Росії, так і з боку України: «Є два ключі (перший в України, другий у Кремлі — ред.). Тому для того, щоб відкрити шафу і дістати з неї документ «Мирний договір», потрібні дії як росіян, так і наші».

Читайте також: Резніков розповів про створення «поясу успішності» на сході України

За його словами, підписання мирного договору — це також початок нового етапу. Бо повноцінна реінтеграція територій триватиме щонайменше 25 років.

«Але не плутати деокупацію з реінтеграцією. Реінтеграція передбачає ментальне повернення людей. Реінтеграція передбачає розмінування територій, а це десятиліття. Економіку відновити, побудувати нові заводи, нові школи, нові теплоелектростанції. І багато чого іншого. Це десятки років», — пояснив Резніков.

Він також сказав, що першим містом, яке він відвідає після закінчення окупації, буде Горлівка. «А потім до Луганська — на могилу до прадідуся», — додав віцепрем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-