Тупицький задекларував понад 3,7 мільйона зарплати й нерухомість у Криму

Тупицький задекларував понад 3,7 мільйона зарплати й нерухомість у Криму

Укрінформ
Олександр Тупицький задекларував за минулий рік понад 3,7 млн грн зарплати на посаді голови Конституційного Суду, а також вказав будинок і дві земельних ділянки у Криму.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані декларації Тупицького, яку він подав 31 березня.

Зокрема, за місцем роботи Тупицький заробив 3 млн 715 тис. грн, також він отримав 10 тис. грн допомоги при народженні дитини.

На банківських рахунках у Тупицького є 161 тис. грн; готівкою він має 45 тис. дол. та 130 тис. грн. У його дружини Ольги Тупицької є готівкою 11 тис. 500 дол., 100 тис. грн, а на банківському рахунку - 242 дол.

Тупицький вказав у декларації будинок площею 221,50 кв. м у Кореїзі (Ялта), який він купив 9 грудня 2012 року. Також він задекларував дві земельних ділянки у Кореїзі - одну площею 690 кв. м, придбану у 2005 році, іншу - площею 126 кв. м, куплену 10 липня 2018 року.

Крім того, Тупицький вказав, що з 1 січня 2020 року має право на користування будинком відпочинку площею 60 кв. м у “Конча-Заспі”, яке належить Державному управлінню справами.

Також він має право на користування будинком у Києві площею 493 кв. м, який належить Левченку Сергію Олександровичу, і на квартиру 216,5 кв м. у Києві, яка перебуває у власності Тупицької Галини Василівни.

Читайте також: Голова ЦВК торік отримав майже ₴3 мільйони зарплати

У декларації вказаний і будинок у місті Васильків Київської області, який перебуває у власності Олександра Тупицького.

Крім того, йому належить гараж площею 23,6 кв. м у Донецьку.

У спільній власності його дружини Ольги Тупицької перебуває квартира площею 63,7 кв. м у Донецьку. Також їй належить земельна ділянка у Донецьку площею 1000 кв. м.

Тупицький має автомобіль BMWx6 2012 року випуску, який купив у 2013 році за 706 тис. грн.

Дружина Тупицького володіє 67% корпоративних прав Vega Financial, яке зареєстроване у США.

Читайте також: Голова НАЗК задекларував понад ₴2 мільйони доходів за минулий рік

Як повідомлялося, раніше програма журналістських розслідувань “Схеми” повідомила, що Тупицький став власником земельної ділянки у 2018 році у селищі Кореїз АР Крим, оформивши договір купівлі-продажу за російським законодавством, але не відобразив інформацію про це у своїй декларації про майно і доходи.

Водночас у відповідь Тупицький заявив, що не вніс земельну ділянку у Криму до декларації, бо не знав, як це зробити у зв’язку з окупацією Росією півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-