В ОП готують візит Зеленського до Польщі на початку травня

В ОП готують візит Зеленського до Польщі на початку травня

Ексклюзив
Укрінформ
В Офісі Президента України готують візит Володимира Зеленського до Варшави на початку травня для участі в урочистостях з нагоди 230-ї річниці Конституції Польщі.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква у коментарі Укрінформу за підсумками XXIX засідання Консультаційного комітету Президентів України і Республіки Польща.

Він поінформував, що сторони узгодили графік контактів на найвищому рівні на поточний рік.

«Ми очікуємо на участь Президента Польщі Анджея Дуди в інавгураційному саміті Кримської платформи та заходах з нагоди 30-річчя Незалежності України. У свою чергу, плануємо візит Президента Володимира Зеленського до Варшави у травні для участі разом з іншими європейськими лідерами в урочистостях з нагоди 230-ї річниці Конституції Польщі», - сказав Жовква.

Він додав, що це справді важливі події для кожної держави, тому підтримка друзів як ніколи актуальна.

Читайте також: Жовква каже, що Україна і Польща більше не дивляться у минуле

Як повідомляв Укрінформ, 29 березня за участю заступника керівника Офісу Президента України Ігоря Жовкви та державного секретаря Канцелярії Президента Республіки Польща Кшиштофа Щерського відбулося XXIX засідання Консультаційного комітету Президентів України та Республіки Польща, яке пройшло у форматі відеоконференції.

Перша Конституція Речі Посполитої була ухвалена Сеймом 3 травня 1791 року. Її вважають однією з найстаріших у Європі. Втім, спроба імплементації положень цього документа зазнала невдачі через спротив місцевих магнатів і окупацію польського королівства російськими військами в 1792 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-