Призначення директорів НАБУ і ДБР: Конституційний суд отримав звернення Ради

Призначення директорів НАБУ і ДБР: Конституційний суд отримав звернення Ради

Укрінформ
До Конституційного Суду надійшло звернення Верховної Ради про надання висновку щодо конституційності законопроєкту, яким пропонується внести зміни до Конституції в частині призначення директорів Державного бюро розслідування і Національного антикорупційного бюро України.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду.

“У п’ятницю, 19 березня, до Конституційного Суду України надійшло конституційне звернення Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроєкту про внесення змін до статей 85 та 106 Конституції України щодо порядку призначення на посади та звільнення з посад директора Національного антикорупційного бюро України та директора Державного бюро розслідувань вимогам статей 157 і 158 Конституції України”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, парламент 16 березня ухвалив рішення направити до КС законопроєкт про внесення змін до Конституції стосовно порядку призначення та звільнення директорів НАБУ і ДБР для отримання висновку щодо відповідності його вимогам ст. 157 і 158 Основного закону.

Читайте також: Проєкт змін до Конституції щодо керівників НАБУ і ДБР не має прив’язки до конкретних осіб – Совгиря

Відповідний законопроєкт №5133 пропонує внести зміни до ст.85 і ст.106, згідно з якими парламент дає згоду Президенту призначати за результатами конкурсного відбору та звільняти директорів НАБУ і ДБР.

У пояснювальній записці йдеться, що внесення цих змін до Конституції сприятиме оптимізації та збалансованості повноважень глави держави і парламенту у сфері призначення та звільнення директорів НАБУ й ДБР, а також забезпечить максимальну незалежність та ефективність функціонування очолюваних ними органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-