Від членства України в ЄС і НАТО виграє і Європа - Стефанішина

Від членства України в ЄС і НАТО виграє і Європа - Стефанішина

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина переконана, що Україна і Європа однаково виграють від членства нашої держави в ЄС та НАТО.

Про це вона заявила під час робочого візиту до Німеччини на зустрічі з державним міністром у справах Європи Міхаелем Ротом, повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«Я не маю сумніву, що від довгоочікуваного членства України в ЄС та НАТО однаково виграють як Україна, так і вся Об'єднана Європа. А інтеграція нашої економіки до внутрішнього ринку Європейського Союзу вже сьогодні є найкращим інструментом боротьби з монополіями та можливістю створення конкурентної економіки. Це справжній драйвер змін. Прогрес України у виконанні Угоди про асоціацію має супроводжуватися розширенням доступу на європейський ринок для українського бізнесу», – зазначила Стефанішина.

Читайте також: Україна готова до отримання ПДЧ в НАТО – Стефанішина

Вона наголосила, що попри пандемію коронавірусу та російську агресію на Донбасі, український уряд і парламент за політичної підтримки Президента продовжують структурні реформи, зокрема банківського сектору, земельну реформу, трансформацію в енергетичній сфері, приватизацію. Найбільшим викликом залишається судова реформа.

Стефанішина підтвердила, що Україна високо цінує послідовну позицію Німеччини щодо суверенітету та територіальної цілісності України.

Вона також наголосила на важливості формування стратегічної візії ЄС щодо східного сусідства у межах Конференції про майбутнє Європи, що розпочнеться у травні.

Читайте також: Україна прагне збільшити участь в місіях і операціях НАТО - Стефанішина

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що урядова делегація вирушає до Німеччини, де заплановані переговори на найвищому рівні та участь у четвертому Українсько-німецькому бізнес-форумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-