На Рабіновича завели справу за «мовну» карту України без Криму

На Рабіновича завели справу за «мовну» карту України без Криму

Укрінформ
Стосовно народного депутата України від партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадима Рабіновича відкрито кримінальне провадження через публікацію в соцмережах "мовної" карти України без Криму, з позначками "ЛНР" і "ДНР".

Про це, передає Укрінформ, повідомила народний депутат із фракції "Голос" Соломія Бобровська у Фейсбуці.

"За моїм зверненням на Рабіновича відкрили кримінальну справу. Пам’ятаєте, як він виклав мапу України без Криму, та ще й з позначками ЛДНР? Ту саму, де знову маніпулятивно поставили мовне питання, улюблену тему для ОПЗЖ", - написала Бобровська.

Читайте також: СБУ взялася за допис Рабіновича у Фейсбуці, де на мапі України немає Криму

Парламентарій виклала скан відповіді Офісу генпрокурора на її звернення за підписом першого заступника Генерального прокурора Романа Говди.

"Повідомляємо, що 12.03.2021 Генеральним прокурором за вказаною заявою внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42021000000000545 відомості про факт вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України", - йдеться у листі ОГП.

Читайте також: Лінгвістичний університет не має відношення до «мовної» карти, яку запостив Рабінович

"Жоден громадянин України, тим паче обраний народний депутат не може ставити під сумнів територіальну цілісність України. Раджу Рабіновичу не заграватись в сепаратизм, якщо він не хоче знову опинитись у в'язниці. Буду пильнувати за цією справою і надіюсь, суд і правоохоронні органи візьмуть за приклад роботу РНБО щодо обнаглівшої 5 колони", - резюмувала Бобровська.

Читайте також: Видання Euroactive видалило карту України без Криму – посол

Як повідомляв Укрінформ, в СБУ вивчають публікацію у соцмережі, де народний депутат від ОПЗЖ Вадим Рабінович демонструє «поділ» України за мовною ознакою. А на оприлюдненій депутатом карті України відсутній Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-