Лінгвістичний університет не має відношення до «мовної» карти, яку запостив Рабінович

Лінгвістичний університет не має відношення до «мовної» карти, яку запостив Рабінович

Ексклюзив
Укрінформ
Київський національний лінгвістичний університет заперечив причетність до створення мапи з «поділом» України за мовною ознакою, яку оприлюднив депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Вадим Рабінович.

Про це пресслужба університету повідомила в коментарі кореспонденту Укрінформу, відповідаючи на запитання, чи створювали вони мапу, на якій Україну розділено на зони, де, нібито, люди в побуті користуються українською, російською мовами та суржиком.

«Ми ніколи не робили ніяких поділів України за мовною ознакою», – наголосили у пресслужбі.

Як повідомлялося, народний депутат і один з лідерів проросійської партії «Опозиційна платформа – За життя» Вадим Рабінович оприлюднив у Фейсбуці мапу України без Криму. Публікація демонструє «поділ» України за мовною ознакою.

Читайте також: Шарія оголосили у державний розшук - СБУ

Згідно з її даними, нібито південно-східна частина України розмовляє лише російською мовою, центральна – суржиком, і лише частина західної – українською.

У дописі стверджується, що мапа складена за даними Київського національного лінгвістичного університету.

Читайте також: «Перший Незалежний» з журналістами каналів Медведчука відключили після години ефіру

Також повідомлялось, що в СБУ вивчають публікацію у соцмережі, де народний депутат від ОПЗЖ Вадим Рабінович демонструє «поділ» України за мовною ознакою. На оприлюдненій депутатом мапі України відсутній Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-