Україна розраховує на підтримку Словенії під час її головування у Раді ЄС – Кулеба

Україна розраховує на підтримку Словенії під час її головування у Раді ЄС – Кулеба

Укрінформ
Україна розраховує на підтримку Словенією європейських прагнень нашої країни під час її головування в Раді ЄС у другому півріччі 2021 року.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній із словенським колегою Анже Логаром пресконференції у Києві.

Кулеба поінформував, що обговорив з Логаром розвиток політичного діалогу та економічну співпрацію між Україною і Словенією, а також відзначив важливість проведення у цьому році засідання спільної Міжурядової комісії та бізнес-форуму.

Читайте також: Данія і Словенія поділяться з Україною досвідом децентралізації

«Словенія головуватиме у другому півріччі цього року в ЄС, тому, безумовно, значна частина розмови була присвячена європейським справам. Словенія є послідовним другом України, вона підтримує Україну на шляху до європейської інтеграції. Тому ми розраховуємо, що в тих дискусіях, які відбуватимуться в ЄС щодо майбутнього Європи, голос України буде почутий», - сказав Кулеба.

Він також подякував Словенії за важливий внесок у реформу децентралізації в Україні і за підтримку українських дітей, батьки яких загинули чи були поранені в зоні конфлікту на Донбасі.

У цьому контексті очільник МЗС України поінформував, що станом на зараз 467 українських дітей пройшли реабілітацію в Словенії.

Кулеба також повідомив, що на зустрічі обговорювався графік контактів між державами на всіх рівнях у цьому році, в тому числі на найвищому. Він відзначив, що Україна та Словенія у цьому році відзначають 30-річчя Незалежності й наголосив, що «ми чекатимемо на високого гостя зі Словенії на святкуваннях з нагоди 30-річчя Незалежності України та на інавгураційному саміті Кримської платформи».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-