Арестович розповів, коли представлять новий план мирного врегулювання на Донбасі

Арестович розповів, коли представлять новий план мирного врегулювання на Донбасі

Укрінформ
Новий план мирного врегулювання ситуації на Донбасі буде представлений широкій громадськості, коли країни нормандського формату узгодять документ.

Про це сказав радник глави української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович в інтерв'ю телеканалу "Дом".

Він нагадав, що цей план — ініціатива Франції та Німеччини, як посередників у нормандському форматі. Документ містить так звані кластери перемир'я та заснований на домовленостях, які були раніше досягнуті в межах нормандського і мінського форматів.

"Там нічого принципово нового немає, і тим більше немає перетину "червоних ліній"... Цей план — це ніщо інше, як спроба прив'язати до календаря конкретні дії для виконання угод, досягнутих у нормандському та мінському форматах", - сказав Арестович.

За його словами, документ зараз не презентують громадськості, тому що він не погоджений усіма сторонами. На цей час його попередньо узгодили Франція, Німеччина та Україна, чекають реакцію на документ з боку Росії. "Чому його не демонструють широкій публіці? Тому що ще в 2014 році сторони домовилися: щоб уникнути розмов-пересудів, інформаційного впливу, неправомірних чуток - не повідомляти те, про що домовляються, до моменту, коли буде укладено угоду. Щоб уникнути тиску на переговори медійного, інформаційного, політичного. Тому інформація зберігається так конфіденційно", - пояснив представник ТКГ.

Читайте також: РФ чекають нові санкції у разі відмови ухвалювати мирний план щодо Донбасу - Арестович

Арестович повідомив, що й сам не обізнаний з деталями документа, "знаю лише загальні риси".

В інтерв'ю Арестович зазначив, що російська сторона знає про цей план. Однак, судячи з її заяв про те, що вона нібито не чула про план, РФ не хоче мати з ним справу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-