Розширене партнерство: у Міноборони провели зустріч з делегацією НАТО

Розширене партнерство: у Міноборони провели зустріч з делегацією НАТО

Фото
Укрінформ
Заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко та командувач Сухопутного командування Об’єднаних збройних сил НАТО генерал-лейтенант Роджер Л.Клутьє під час зустрічі обговорили практичні кроки реалізації статусу України як партнера Альянсу з розширеними можливостями.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Зазначається, що сторони окрему увагу приділили питанням практичної реалізації статусу України як партнера Альянсу з розширеними можливостями.

Клутьє високо оцінив внесок Збройних Сил України у зусилля Альянсу з підтримання миру та стабільності шляхом участі в операціях з врегулювання криз під проводом НАТО, подякував за надання сил і засобів ЗСУ Силам швидкого реагування НАТО, а також запевнив у незмінній підтримці суверенітету і територіальної цілісності України.

Глава іноземної делегації відзначив унікальний досвід ЗСУ з протидії гібридним загрозам та висловив зацікавленість у його детальному вивченні, для чого запросив представників Сухопутних військ взяти участь у відповідних конференціях.

Під час бесіди співрозмовники дійшли згоди, що взаємосумісність ЗСУ та збройних сил держав-членів НАТО полягає у сумісності військовослужбовців, їх ментальній та культурній спорідненості, спільних демократичних цінностях та готовності захищати їх зі зброєю в руках.

Як повідомляв Укрінформ, 12 червня 2020 року Україна отримала статус члена Програми розширених можливостей НАТО (EOP).

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-