Заборона «Партії Шарія»: ОАСК відкрив провадження за позовом Мін’юсту

Заборона «Партії Шарія»: ОАСК відкрив провадження за позовом Мін’юсту

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Міністерства юстиції до політичної партії «Партія Шарія» і призначив підготовче засідання на 6 квітня 2021 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба суду.  

«Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом Міністерства юстиції України до Політичної партії «Партія Шарія», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, позивач просить суд витребувати у Служби безпеки України висновки експертів, які зазначені у листі до Мін’юсту від 4 березня 2021 року щодо протиправної діяльності політичної партії, та заборонити діяльність «Партії Шарія».

«Суд ухвалив розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження із викликом сторін. Судове засідання у справі призначено на 6 квітня 2021 року», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Мін’юсті прокоментували можливість заборони «Партії Шарія»

Як повідомлялося, 16 лютого Шарію оголосили підозру за двома статтями Кримінального кодексу – ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

22 лютого Шарія було викликано для проведення слідчих дій, але він не з'явився. Його неявку СБУ трактує як переховування від слідства. На 25 лютого Шарія і його адвоката запросили в СБУ для ознайомлення з матеріалами провадження, які слугували для повідомлення підозри Шарію.

Читайте також: Генерал СБУ: Шарій — один із ключових елементів інформаційної боротьби РФ проти України

Водночас 22 лютого адвокат заявив, що Шарій перебуває на території ЄС і має статус біженця, і його поява в Україні наразі неможлива.

25 лютого Шарія було оголошено у державний розшук.

Раніше голова правління громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська зазначила, що підозра Шарію не може бути причиною для припинення діяльності «Партії Шарія», неофіційним лідером якої він є.

Читайте також: Суд дозволив затримати Шарія

Водночас вона зауважила, що Закон «Про політичні партії» передбачає, що в судовому порядку Мін’юст може ініціювати заборону партії у випадку порушення вимог щодо її діяльності, встановлених Конституцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-