В ОРДЛО блокують кроки, які можуть привести до миру - Кравчук

В ОРДЛО блокують кроки, які можуть привести до миру - Кравчук

Укрінформ
Представники окупованих районів Донецької та Луганської областей блокують кроки, спрямовані на мирне врегулювання ситуації на Донбасі.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук у коментарі телеканалу "Дом".

"Ми отримали інформацію, що загонам "народної міліції "ДНР" дозволено придушувати вогневі точки та стріляти на випередження. Я це питання офіційно поставив на засіданні ТКГ. Запитав: чи не є це початком нівелювання, скасування ухваленого 22 липня минулого року документа про загальну "тишу"? На це питання я відповіді не отримав", - сказав Кравчук.

Читайте також: Кравчук — про мобілізацію військ РФ на Донбасі: Україна відповідатиме дзеркально

За його словами, представники Росії та ОРДЛО пояснили, що "це, мовляв, відповідь на якісь зовнішні чинники". При цьому не уточнили, що саме мається на увазі. Кравчук вважає, що представники ОРДЛО в переговорному процесі шукають причин, аби скасувати незручні або невигідні для них рішення і заблокувати будь-які кроки, котрі поступово могли б привести до миру на Донбасі.

"Блокуються контрольно-пропускні пункти, блокується обмін утримуваними особами, блокуються багато гуманітарних, екологічних проблем. Таких проблем багато, а вони стосуються життя людей - їхнього здоров'я, пенсій, взагалі відносин з родичами. Все це блокується", - перелічив Кравчук.

Читайте також: Єрмак – про ситуацію на Донбасі: План миру лежить на столі

Він додав, що найближче засідання Тристоронньої контактної групи, згідно з планом, відбудеться 17 березня.

Як повідомляв Укрінформ, Кравчук заявив, що пов'язує загострення ситуації на Донбасі із санкціями проти Віктора Медведчука і телеканалів, які мають до нього відношення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-