«Слуги народу» обурилися критикою Порошенком вакцини Covishield

«Слуги народу» обурилися критикою Порошенком вакцини Covishield

Укрінформ
Фракція «Слуга народу» вважає небезпечними заяви п’ятого Президента України Петра Порошенка щодо неналежної якості вакцини Covishield виробництва Індії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві монобільшості, яка оприлюднена на сайті партії.

У фракції СН заявили, що такі заяви «ставлять під загрозу життя мільйонів українців, особливо, коли фейкові заяви про нібито небезпечність вакцини робить колишній головнокомандувач».

Вакцина AstraZeneca (CoviShield) виробництва Індії є цілком безпечним і ефективним захистом проти COVID-19, наголошується у заяві фракції

«Безпечність препарату підтверджують як науковці, так і мільйони людей, які вже отримали щеплення саме цією вакциною. Нею вакцинувався Президент Володимир Зеленський, міністр охорони здоров’я Максим Степанов і навіть Далай-лама. Натомість деякі українські політики продовжують і далі брехати про її «небезпечність». До того ж посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс засвідчила якість виробленої в Індії вакцини, Канада офіційно дозволила використовувати Covishield, а уряд країни замовив два мільйони доз цієї вакцини»,- зазначається у заяві.

Читайте також: Українські лікарі розвіяли міфи про вакцину Covishield

Як повідомляв Укрінформ 1 березня п’ятий Президент України Петро Порошенко під час засідання Погоджувальної ради сказав, що українські лікарі відмовляються від щеплень проти коронавірусу вакциною Covishield.

«На мої питання, чому відмовляються вакцинуватися, – прошу вибачення за непарламентський вислів, що прозвучав із вуст лікаря, який перебуває у відчаї, – бо гівно привезли», - зазначив політик.

Перша партія вакцин прибула в Україну 23 лютого. 500 тис. доз препарату Oxford/AstraZeneca (Covishield) привезли в аеропорт "Бориспіль" з Індії. Наступного дня, 24 лютого, в Україні стартувала вакцинація. 25 лютого щеплення почали робити в усіх областях. Станом на вечір 1 березня в Україні зробили майже 5 тис. ін'єкцій.

1 березня в Україні стартував запис на вакцинацію. За перший день заявки подало понад 44 тис. українців.

Читайте також: В Україні - 19 118 щеплених від COVID-19

Згідно з календарним планом на 2021 рік, першим безкоштовні щеплення зроблять медикам, які працюють із хворими на COVID-19, і військовим операції Об'єднаних сил. До листопада також хочуть щепити інших медиків, працівників сфер держбезпеки і освіти, а також людей віком від 60 років. Протягом 2021–2022 років 50% населення України (20 млн) хочуть охопити вакцинацією.

Зараз в Україні зареєстровано дві вакцини – Oxford/AstraZeneca (Covishield) і Pfizer/BioNTech.

Україна також планує отримати в межах програми COVAX 117 тис. доз вакцини компанії Pfizer (у ЮНІСЕФ говорили, що її доправлять в Україну наприкінці лютого – на початку березня) і від 2,2 до 3,7 млн доз вакцини виробника AstraZeneca. Імовірно, Україна отримає 15 млн доз вакцини від компанії Novavax, постачання розпочнеться в липні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-