Україна була б вдячна США за додаткові санкції проти Росії - заступниця глави ОП

Україна була б вдячна США за додаткові санкції проти Росії - заступниця глави ОП

Укрінформ
Україна була б вдячна США за запровадження додаткових комплексних санкцій проти Росії до завершення війни на сході та повернення тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму під контроль нашої держави.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця голови Офісу Президента України Юлія Свириденко під час онлайн-дискусії «План дій Байдена щодо України», організованої Атлантичною Радою та Радою Ялтинської Європейської Стратегії (YES) у п’ятницю.

Свириденко зазначила, що Україна цінує санкційний тиск США на Росію, оскільки це слугує підтримкою українській стороні під час переговорів щодо Донбасу на мінському майданчику і в нормандському форматі.

Читайте також: ЄС оприлюднив рішення щодо продовження санкцій проти Януковича і його оточення

На її думку, США, Україна і ЄС мають координувати свій підхід, щоб захищати демократію і свободу і разом протистояти авторитарному російському режиму.

«Було б дуже добре, якби США розглянули можливість запровадження додаткових комплексних санкцій проти Росії до завершення війни в Україні. Вони повинні залишатися до того часу, поки Схід України і Крим не повернуться повністю під контроль України», - сказала Свириденко.

Вона додала, що ці санкції також повинні включати і «Північний потік-2» як екзистенційну загрозу для безпеки України та її економіки.

Читайте також: Нові санкції проти Nord Stream 2 можуть бути застосовані в травні – Держдеп

Як повідомляв Укрінформ, газопровід “Північний потік-2” з РФ до Німеччини, довжина якого перевищує 1 200 кілометрів, побудований на 94%. Рік тому завдяки американським санкціям будівництво “Північного потоку-2” було призупинене, однак російська сторона поновила роботи власними силами за згодою німецької сторони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-