Нові санкції проти Nord Stream 2 можуть бути застосовані в травні – Держдеп

Нові санкції проти Nord Stream 2 можуть бути застосовані в травні – Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон уважно стежить за активністю навколо проєкту Nord Stream 2, і, в разі виявлення порушень, санкції можуть бути запроваджені вже в травні.

Про це сказав під час брифінгу в четвер речник Державного департаменту США Нед Прайс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Отже, по Nord Stream 2, ми говоримо про звіт, який ми подали до Конгресу напередодні. У цьому звіті детально наведено про діяльність ТОВ «КВТ-РУС», яка підпадає під санкції», - зауважив речник Держдепу.

Читайте також: Зеленський вважає, що Nord Stream 2 загрожує енергетичній безпеці Європи

Він уточнив, що ця організація свідомо експлуатувала своє судно «Фортуна» для продовження будівництва газопроводу. Проти них були запроваджені санкції США.

«Звичайно, на цьому історія не завершується. Кожні 90 днів ми зобов’язані надавати Конгресу оновлену інформацію про наш аналіз та визначення активності, що підпадає під санкції в контексті Nord Stream 2»,- зазначив Прайс.

Читайте також: Глава МЗС Литви про «Північний потік-2»: Ми фактично фінансуємо тирана

Він уточнив: якщо упродовж цього періоду буде встановлено, що інші організації займаються протиправною діяльністю, про це буде повідомлено Конгресу й будуть застосовані відповідні заходи.

«Наступний такий звіт буде представлений Конгресу в травні»,- зазначив представник Держдепартаменту США.

Читайте також: Євродепутат: Nord Stream 2 - геополітичний інструмент Кремля для ослаблення ЄС

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого США оголосили про введення санкцій проти російського судна «Фортуна», яке з початку нинішнього року намагалося продовжити будівництво Nord Stream 2. Крім того, під обмеження потрапив власник судна, ТОВ «КВТ-РУС».

Ці рішення прийняті на підставі Акта протидії противникам Америки шляхом санкцій (CAATSA), ухваленого 2017 року, а також Акта про захист енергетичної безпеки Європи (PEESA), затвердженого в оборонному бюджеті США.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-