Посли G7 закликають відкласти призначення до ВРП та Конституційного Суду

Посли G7 закликають відкласти призначення до ВРП та Конституційного Суду

Укрінформ
Посли країн «Великої сімки» закликали З’їзд суддів відкласти призначення до Вищої ради правосуддя та Конституційного Суду України до встановлення прозорих процесів відбору.

Як передає Укрінформ, про це дипломати повідомили на сторінці британського головування в групі послів G7 у Твітері.

Посли поінформували, що під час сьогоднішньої зустрічі з головами Верховного суду та Ради суддів вони підкреслили прагнення G7 допомогти у проведенні судової реформи, яка забезпечить неупереджене, незалежне, професійне, підзвітне та справедливе правосуддя для всіх українців.

Читайте також: Верховний Суд залишив без розгляду позов про відсторонення глави КСУ Тупицького

«Найважливішою частиною всебічної реформи, яка включає реформу Вищої ради правосуддя, є забезпечення доброчесності, етичності та кваліфікованості кадрів, що отримують призначення в судовій системі. З цією метою посли закликали З'їзд суддів відкласти призначення до Вищої ради правосуддя та Конституційного Суду до встановлення прозорих і таких, що заслуговують на довіру, процесів відбору», - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Чвари в КСУ: Головатий під час розгляду справи зайняв місце Тупицького

Як повідомлялося, XVIII черговий з’їзд суддів України відбудеться 9-11 березня. До його порядку денного включено питання про обрання членів Вищої ради правосуддя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-