Малюська переконаний, що суд присяжних в Україні запрацює

Малюська переконаний, що суд присяжних в Україні запрацює

Укрінформ
Міністр юстиції Денис Малюська переконаний, що в Україні запрацює суд присяжних.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню «Слово і діло», передає Укрінформ.

«Суд присяжних є в передвиборчій програмі Президента, він у стратегії щодо судової реформи, яка скоро буде опублікована так само в рамках комісії при Президенті. Політичне рішення по суду присяжних прийнято, однозначно він запрацює і, я думаю, що законопроєкти точно будуть прийняті в цьому році. Питання швидкості: я думаю, за весну-літо цілком спокійно їх можна ухвалити. Принаймні, такий план, а чи спрацює він, залежить від парламенту», – сказав міністр.

Малюська вважає, що українці цілком готові до такого нововведення. «Він (суд присяжних - ред.) же не запрацює по всіх категоріях справ – тільки по складних кримінальних провадженнях, і будуть визначатися тільки питання факту, не питання права. В принципі, всюди він працює у світі, і я не бачу якихось великих проблем, щоб він не запрацював в Україні», - зазначив глава Мін'юсту.

Читайте також: Зеленський назвав судову систему найбільшою проблемою простих українців

Як повідомлялося, про запровадження в Україні інституту суду присяжних йшлося під час обговорення Стратегії розвитку органів правосуддя та конституційного судочинства на 2021-2023 роки, яка була представлена Президенту Володимиру Зеленському 18 лютого. Глава держави заявив, що реформування судової гілки влади без суду присяжних неможливе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-