Оновлення Угоди про асоціацію і спільний авіапростір: в ОП назвали завдання у відносинах із ЄС

Оновлення Угоди про асоціацію і спільний авіапростір: в ОП назвали завдання у відносинах із ЄС

Укрінформ
Цього року серед найважливіших завдань у відносинах з Європейським Союзом є започаткувати консультації щодо оновлення Угоди про асоціацію з ЄС.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента України, дипломатичний радник Президента Ігор Жовква у статті для "Дзеркала тижня".

"Серед найважливіших завдань у відносинах із ЄС на 2021 рік — започаткування консультацій щодо оновлення Угоди про асоціацію, а також підписання угоди про Спільний авіаційний простір уже на початку 2021 року", - зауважив він.

Він додав, що наприкінці першого кварталу 2021 року експертна місія Європейської Комісії зможе надати свої висновки щодо готовності України до укладення угоди про «промисловий безвіз», і Україна розпочне виконання відповідних рекомендацій.

За його словами, у 2021 році також пріоритетним є почати предметний діалог з ЄС щодо залучення України до реалізації Європейської зеленої угоди.

У сфері відносин із НАТО Жовква назвав завдання максимально використати статус партнера НАТО з розширеними можливостями для наближення України до членства в Альянсі.

Читайте також: «Коронавірусний» рік: глава ОП назвав здобутки України на міжнародній арені

"Чекаємо реакції партнерів на відповідні пропозиції з цього приводу, які вніс Президент на адресу генерального секретаря НАТО. Докладатимемо зусиль, щоб уже 2021 року відбулося повноцінне засідання Комісії Україна-НАТО на високому рівні", - зауважив Жовква.

Він також додав, що ключовим завданням на наступний рік є врахування євроатлантичних цілей України у рішеннях лідерів країн-членів НАТО на черговому саміті Альянсу.

Як повідомлялося, Україна ініціювала процес оновлення угоди про асоціацію з ЄС, оскільки юридично відкрилася така можливість, а також виникла необхідність переглянути параметри торгівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-