Кулеба висловив співчуття Хорватії через руйнівний землетрус

Кулеба висловив співчуття Хорватії через руйнівний землетрус

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловив співчуття та підтримку Хорватії у зв'язку з потужним землетрусом.

Як повідомляє Укрінформ, про це він написав у Твіттері.

"Глибоко співчуваю нашим хорватським друзям через потужний землетрус у 6,3 бали з епіцентром біля міста Петріня, який призвів до значних руйнувань і пошкоджень. Мої щирі співчуття постраждалим. У цю трагічну мить Україна разом із дружньою нам Хорватією", - зазначив Кулеба.

Водночас посол України у Хорватії Василь Кирилич закликав українців, які зараз там перебувають, бути обережними і стежити за новинами.

"У разі повторного поштовху невідкладно залиште будівлі, не користуйтеся ліфтом. Уникайте перебування біля ліній електропередач, дерев", - закликав посол.

Як повідомляв Укрінформ, землетрус магнітудою 6,3 стався у центрі Хорватії неподалік міста Петриня у вівторок, 29 грудня. Загинули дві людини.

Читайте також: На Гаваях землетруси «розбудили» вулкан Кілауеа

Поштовхи відчувалися у столиці Хорватії Загребі (за 47 кілометрів від епіцентру), а також у сусідній Боснії та Герцеговині, деяких частинах Сербії та навіть Австрії. У Словенії навіть зупинили роботу атомної електростанції Кршко у зв’язку із землетрусом у Хорватії.

Із Петрині повідомляють про численні пошкодження та руйнування будинків.

Напередодні, 28 грудня, в центральній частині Хорватії також стався землетрус магнітудою 5,2, який, зокрема, завдав матеріальні збитки тому самому місту Петриня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-