Зеленський присвоїв нові ранги 10 українським дипломатам

Зеленський присвоїв нові ранги 10 українським дипломатам

Список
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський присвоїв нові ранги 10 українським дипломатам.

Як повідомляє Укрінформ, відповідний указ опублікований на сайті глави держави.

Президент, зокрема, присвоїв дипломатичний ранг Надзвичайного і Повноважного Посла Миколі Дорошенко, послу України в Республіці Узбекистан.

Також присвоєно дипломатичний ранг Надзвичайного і Повноважного Посланника першого класу раднику-посланнику посольства України в Польщі Володимиру Бачинському, генеральному консулу України в Нью-Йорку Олексію Голубову, послу в Кенії Андрію Праведнику, послу у Швейцарії Артему Рибченку та послу у Норвегії В'ячеславу Яцюку.

Читайте також: Вперше дружина Президента взяла участь у щорічній нараді послів

Крім того, Президент присвоїв ранг Надзвичайного і Повноважного Посланника другого класу раднику-посланнику посольства України в Італії Дмитру Воловнікову, завідувачу відділу Директорату з питань зовнішньої політики ОП Христині Гайовишин, заступнику начальника управління консульських послуг — начальнику відділу ведення та адміністрування Державного реєстру виборців Департаменту консульської служби МЗС Олені Кіцюк та раднику-посланнику посольства України в Канаді Юрію Никитюку.

Також Зеленський привітав їх з професійним святом - Днем працівників дипломатичної служби.

"Дякую усій дипломатичній команді, яка відстоює інтереси України у світі. Я високо ціную ваші перемоги. Ви робите важливий внесок у боротьбу на міжнародній арені за відновлення суверенітету та територіальної цілісності України. Міцна світова коаліція на підтримку України – також ваш здобуток. Вдячний вам за те, що голос України чути у міжнародних організаціях", - підкреслив глава держави.

За словами Зеленського, успіх у відносинах України з Європейським Союзом, Північноатлантичним альянсом, стратегічними партнерами і сусідами - завдяки зусиллям дипломатів.

Як повідомлялося, 22 грудня в Україні відзначають День працівників дипломатичної служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-