Пропозиції України щодо участі у «Партнерстві розширених можливостей» - на розгляді Президента

Пропозиції України щодо участі у «Партнерстві розширених можливостей» - на розгляді Президента

Укрінформ
Конкретні пропозиції української сторони щодо участі у програмі НАТО «Партнерство розширених можливостей» наразі перебувають на розгляді Президента Володимира Зеленського.

Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у виступі на публічній дискусії центру «Нова Європа» «Партнерство розширених можливостей: що далі?», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«За останні чотири місяці в рамках Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції разом з Генеральним штабом, Міноборони, міністерствами і відомствами ми напрацювали пропозиції щодо наповнення конкретним змістом участі України у Програмі розширених можливостей НАТО. Як тільки Президент їх погодить, вони будуть спрямовані в штаб-квартиру НАТО і країнам Альянсу для розгляду і напрацювання вже спільної програми роботи в рамках EOP (Enhanced Opportunity Partnership) », - сказала Стефанішина.

Вона додала, що в рамках Партнерства кожна країна визначає свій формат взаємодії з Альянсом.

«Україна, безумовно, бачить свій вклад у посиленні і формуванні в цілому стратегії безпеки Чорноморського регіону і боротьби з гібридними загрозами», - зазначила віцепрем’єрка.

Читайте також: Стратегія НАТО-2030: Україна очікує побачити перспективу отримання ПДЧ

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 1 вересня затвердив новий склад Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України та призначив її головою віцепрем'єр-міністра Ольгу Стефанішину.

Крім неї, до складу комісії увійшли ще 40 посадовців на рівні заступників міністрів або голів відомств.

Україна 12 червня стала учасницею програми НАТО «Партнерство розширених можливостей».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-