Троє суддів КСУ відмовилися брати участь у засіданнях - джерело

Троє суддів КСУ відмовилися брати участь у засіданнях - джерело

Укрінформ
Троє суддів Конституційного Суду - Олег Первомайський, Василь Лемак і Віктор Колісник - відмовилися брати участь у роботі суду в четвер.

Про це Укрінформу повідомило поінформоване джерело.

"Троє суддів - Лемак, Первомайський, Колісник - відмовилися брати участь у засіданні", - сказав співрозмовник агентства.

Читайте також: Ситуація з Конституційним Судом не вплине на співпрацю з МВФ - Шмигаль

У четвер, 4 листопада, КС мав розглянути подання щодо конституційності закону „Про забезпечення функціонування української мови як державної“, а також подання стосовно офіційного тлумачення положень першого речення частини першої статті 13, частини першої статті 14 Конституції. У поданні ставилося питання, чи є обов’язковим проведення всеукраїнського референдуму як передумови для зняття мораторію на продаж сільськогосподарських земель і відкриття ринку землі.

Читайте також: Рада може 6 листопада призначити двох суддів КСУ

Як повідомлялося, судді КС Первомайський, Лемак, Колісник, а також ще Сергій Головатий голосували проти рішення суду 27 жовтня, яким визнано неконституційними статтю 366-1 Кримінального кодексу, що передбачає покарання за недостовірне декларування, а також окремі положення закону "Про запобігання корупції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-