Росія повинна піти з Донбасу та Криму - Штати в ОБСЄ

Росія повинна піти з Донбасу та Криму - Штати в ОБСЄ

Укрінформ
Росія повинна піти з Донбасу та Криму і розпочати процес налагодження відносин з Україною, які базуються на взаємоповазі.

Про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Джеймс Гілмор на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Україна продовжує обраний нею шлях як вільна, демократична та розмаїта країна - і вона завжди залишатиметься одним із сусідів Росії. Для народу РФ немає жодної користі від дороговартісної політики Кремля, яка полягає у непримиренній ворожості щодо України. Аби чинити правильно стосовно і власних громадян, і українців, Москва мусить піти зі сходу України та Криму та розпочати процес налагодження дружніх відносин між двома країнами, що базуються на взаємоповазі", - заявив дипломат.

Читайте також: США закликають Росію виконати «Мінськ» і вивести війська з України

Він указав, що зараз на Донбасі спостерігається "найдовший період відносного спокою з моменту початку конфлікту Росією у 2014 році", однак ситуація все ще далека від норми. Гілмор звернув увагу на дані СММ ОБСЄ, згідно з якими у жовтні один цивільний загинув і семеро зазнали поранень через підрив на вибухових пристроях.

"Це є чітким нагадуванням про те, з якими ризиками стикатимуться ці громади протягом багатьох років. Кожен день, поки Росія відкладає виведення сил та техніки з України, лише посилює ці страждання", - заявив Гілмор.

Читайте також: Росія поки лише перешкоджає врегулюванню на Донбасі - США в ОБСЄ

Він запевнив, що Сполучені Штати повністю підтримують суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів і не визнають спроби Росії анексувати Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-