Асоціація з ЄС: на Кабміні погодили публічні консультації

Асоціація з ЄС: на Кабміні погодили публічні консультації

Укрінформ
Кабмін схвалив проєкт закону щодо публічних консультацій на виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі.

"Уряд схвалив проєкт закону про публічні консультації, що є частиною виконання Угоди про асоціацію з ЄС. У документі чітко визначається коло осіб та принципи, за якими проводять такі консультації при ухваленні рішень органами державної влади", - написав Шмигаль.

Він додав, що законопроєкт сприятиме розширенню прав та свобод наших громадян, а також розвитку громадянського суспільства.

Як повідомлялося, 27 червня 2014 року під час засідання Ради ЄС тодішній президент України Петро Порошенко та керівництво Європейського Союзу і глави держав та урядів 28 країн-членів ЄС підписали економічну частину Угоди про асоціацію України та ЄС.

Читайте також: Уряд підготував понад 100 актів для виконання Угоди про асоціацію з ЄС – Шмигаль

16 вересня 2014 року Верховна Рада та Європейський парламент синхронно ратифікували цю Угоду. Згодом українська сторона передала до депозитарію ратифікаційні грамоти і завершила, таким чином, всі внутрішньодержавні процедури.

Багато норм Угоди про асоціацію були тимчасово застосовані ще з 2014 року. З 1 січня 2016 року функціонувала зона вільної торгівлі з Євросоюзом, а з 1 вересня 2017 року Угода набула чинності в повному обсязі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-