У посольстві США пояснили, що буде за допомогу “агенту РФ” Деркачу

У посольстві США пояснили, що буде за допомогу “агенту РФ” Деркачу

Відео
Укрінформ
У Посольстві США в Україні надали роз'яснення щодо дії санкцій на бізнес-партнерів підсанкційної особи: так, особи, які надають матеріальну підтримку підсанкційним особам чи організаціям, самі можуть стати об’єктом санкцій.

Як передає Укрінформ, про йдеться в заяві, оприлюдненій 5 жовтня на сайті дипустанови.

У посольстві нагадали, що 10 вересня Сполучені Штати запровадили санкції проти Андрія Деркача та "інших російських агентів" за спробу вплинути на виборчий процес у США: "Деркач підтримує тісні зв’язки з російськими спецслужбами та вже понад десять років служить активним російським агентом, використовуючи маніпуляції та обман для спроби вплинути на вибори в США та деінде у світі".

"Сьогодні ми хотіли б нагадати приватним особам та компаніям, що означають ці санкції. Іноді ми отримуємо запитання: "Якщо я часто веду бізнес із кимось, до кого застосовано санкції, чи слід мені непокоїтись?". Відповідь: "Так". Особи, які надають матеріальну підтримку підсанкційним особам та/або організаціям, можуть самі стати об’єктом санкцій. Крім того, відповідь на запитання: "Чи можуть санкції проти фізичної особи вплинути на бізнес, яким він або вона володіє?" — теж буде "так". Юридичні особи, що належать заблокованій персоні, також можуть вважатися заблокованими", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Комітети Сенату США оприлюднили звіт про роботу сина Байдена в Україні

Зазначається, що майно та частки у власності такого суб’єкта господарювання блокуються незалежно від того, чи перелічено саме цю юрособу в додатку до Виконавчого розпорядження або іншим чином внесено до Списку спеціально призначених громадян та заблокованих осіб.

"Сполучені Штати залишатимуться пильними у своїх зусиллях підтримувати цілісність нашої демократії, та продовжуватимуть використовувати всі наявні у нас інструменти для протидії діяльності, подібній до або пов’язаній із діяльністю Андрія Деркача чи інших підсанкційних осіб", - підсумували у посольстві.

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти позафракційного народного депутата України Андрія Деркача. Згідно з повідомленням міністерства, він є одним з чотирьох осіб, санкції проти яких запроваджують за втручання у виборчий процес у США.

У повідомленні не зазначалися причини, з яких Деркач потрапив до санкційного списку. Крім Деркача санкції запроваджено проти громадян РФ: Антона Андреєва, Дарії Асланової, та Артема Ліфшица.

Позафракційний народний депутат Андрій Деркач 9 липня оприлюднив записи розмови начебто експрезидента України Петра Порошенка з президентом РФ Володимиром Путіним. На записах люди з голосами, схожими на голоси Порошенка та Путіна, обговорюють мінський процес, економічні проблеми Донбасу, можливість розміщення миротворців. Також Деркач оприлюднив записи телефонних переговорів нібито Порошенка та колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-