Стефанчук розраховує на друге читання законопроєкту про референдум у жовтні

Стефанчук розраховує на друге читання законопроєкту про референдум у жовтні

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук сподівається, що законопроєкт №3612 "Про народовладдя через всеукраїнський референдум" буде внесений до сесійної зали для розгляду в другому читанні в середині жовтня.

Як передає Укрінформ, про це перший віцеспікер сказав у інтерв'ю, яке оприлюднено на сайті партії "Слуга народу".

"Законопроєкт №3612 «Про народовладдя через всеукраїнський референдум» пройшов перше читання, готуємо до другого. Комітет з питань організації державної влади вже розпочав розгляд поправок. Сподіваюсь, що впродовж тижня або двох вони розглянуть всі поправки, адже їх багато. І десь на середину жовтня документ, сподіваюсь, буде готовий до внесення в сесійну залу", - поінформував Стефанчук.

Політик додав, що інші законопроєкти, які стосуються народовладдя, наразі напрацьовуються.

Читайте також: Стефанчук: Законопроєкт про референдум – перший в низці законів про народовладдя

"Щодо інших законопроєктів – вони напрацьовуються. Йдеться про місцеві референдуми, про народну законодавчу ініціативу, про електронні петиції, про відкликання депутатів місцевих рад та інші акти, які входять до пулу законодавства про народовладдя", - зазначив Стефанчук.

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді 9 червня було зареєстровано президентський законопроєкт №3612 "Про народовладдя через всеукраїнський референдум". Президент визначив законопроєкт як невідкладний.

Верховна Рада 18 червня ухвалила у першому читанні законопроєкт №3612 "Про народовладдя через всеукраїнський референдум".

Партія "Слуга народу" готує п'ять законопроєктів, які передбачають запровадження в Україні народовладдя. Це законопроєкти про всеукраїнський та місцевий референдуми, про запровадження законодавчих ініціатив народу, про народне вето.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-