Зеленський в інтерв’ю Wiener Zeitung: Головним пріоритетом є повернення територій

Зеленський в інтерв’ю Wiener Zeitung: Головним пріоритетом є повернення територій

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський наголосив, що головним пріоритетом для нього є закінчення війни та повернення українських територій.

Про це глава української держави заявив в інтерв’ю австрійській урядовій газеті Wiener Zeitung, передає Укрінформ.

"Коли я щось обіцяю, це – не просто порожні слова. Закінчення війни та повернення українських територій — це мій головний пріоритет. І це не якісь романтичні обіцянки", - заявив Зеленський, коментуючи питання щодо своїх передвиборчих обіцянок та їх реалізації після обрання.

Читайте також: Зеленський обговорить з президентом Австрії ситуацію на Донбасі та в Криму

Водночас він визнав, що втілити ці обіцянки – "не просто".

"Але ми вже багато чого досягли. Ми повернули 140 людей з полону. Ми здійснили розведення військ. Там більше не стріляють, майже ніхто не гине. За винятком однієї смерті, втрат протягом семи тижнів більше не було. Це всі бачать, і Європа теж це бачить. Іноді бувають вистріли з боку сепаратистів. Але ми не відповідаємо на них, і це добре", - цитує Wiener Zeitung Зеленського.

Читайте також: Зеленський затвердив Стратегію національної безпеки

Президент України також вказав на те, що наразі на тимчасово непідконтрольних уряду територіях Донбасу спостерігається гуманітарна катастрофа, багато людей заразилися коронавірусом.

"Але люди, які живуть в окупованій частині Донбасу, також бачать, як живуть українці по той бік фронту — краще. У шахтарів на окупованому Донбасі все погано: вони не отримують нормальної заробітної плати й повинні платити високі ціни на воду та електроенергію. Якщо терпіння людей там у якийсь момент вичерпається, то можуть також виникнути заворушення", - зазначив Зеленський.

На його переконання, внутрішній конфлікт на окупованій території Донбасу є можливим, адже людям погано живеться, а також там є багато проукраїнськи налаштованих людей.

Читайте також: Зеленський схвалив ратифікацію меморандуму про €1,2 мільярда допомоги від ЄС

Як повідомляв Укрінформ, 15-16 вересня Президент України Володимир Зеленський відвідає з офіційним візитом Республіку Австрія.

У межах візиту заплановані переговори Глави держави з Федеральним президентом Австрії Александром Ван дер Белленом, Федеральним канцлером Себастіаном Курцом та Президентом Національної ради (парламенту) Австрії Вольфгангом Соботкою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-