У Києва немає бажання втручатися у внутрішні справи Мінська - посол

У Києва немає бажання втручатися у внутрішні справи Мінська - посол

Укрінформ
Україна не має бажання втручатися у внутрішні справи Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю TUT.by заявив посол України у Білорусі Ігор Кизим.

«Ще раз скажу: у нас немає бажання займатися втручанням у внутрішні справи Білорусі. Це було чітко сказано і президентом України, і міністром закордонних справ. Але чомусь у Білорусі більше вірять тому, що говорять у Кремлі », - повідомив він.

За словами Кизима, у відносинах Білорусі та України зберігається перспектива, проте, вона залежатиме від низки факторів.

«Звичайно, перспектива є. Ми, як кажуть, сусіди, і приречені жити разом. Якісь відносини у нас у будь-якому випадку будуть, питання - наскільки конструктивні й дружні. У нас відносини багатогранні, але, думаю, все ж корективи в них будуть внесені, все залежить від того, як розвиватиметься ситуація в Білорусі, а також інтеграційні процеси Білорусі та Росії. А також і від риторики щодо України і дій, які керівництво Білорусі робитиме відносно України», - додав він.

Читайте також: Україна в оцінці подій у Білорусі поділяє позицію ЄС – Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, відразу після виборів у Білорусі 9 серпня в країні розпочалися протести громадян, не згодних з офіційними їхніми результатами. Силовики жорстко розганяли протестувальників, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети.

Читайте також: Рада планує наступного тижня розглянути заяву щодо подій у Білорусі

З початку протестів було затримано понад 10 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, повідомлялося про кількох загиблих.

Євросоюз не визнав результати президентських виборів у Білорусі і вирішив запровадити персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікації.

Читайте також: Зеленський вважає, що Кремлю не вдасться посилити вплив на Білорусь

За наказом уряду країни був закритий доступ до сайтів понад 70 незалежних ЗМІ країни, на вулицях затримували десятки журналістів для перевірки документів, частину з них позбавили акредитації для професійної діяльності на території Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-