За виключення Лероса підписалися близько двохсот

За виключення Лероса підписалися близько двохсот "слуг народу" - Гетманцев

Укрінформ
Близько двохсот народних депутатів від "Слуги народу" поставили свої підписи за виключення Гео Лероса зі складу фракції.

Як передає Укрінформ, про це журналістам повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від “Слуги народу” Данило Гетманцев.

"Наскільки я знаю, близько двохсот", - сказав він у відповідь на запитання, скільки підписів було зібрано (загалом у цій фракції 248 депутатів - ред.)

При цьому Гетманцев висловив переконання, що це питання варто було винести на обговорення під час засідання фракції.

Читайте також: ВР цьогоріч може "прописати" у законі звільнення головних антикорупційників - "Слуга народу"

"Чи треба було винести це питання на фракцію? Я вважаю, що так, не завадило би нам поспілкуватися про ці питання. Я думаю, ми ще поспілкуємося. Але так чи інакше, це (збір підписів - ред.) є теж одним із варіантів прийняття рішення: ніхто ні на кого не тиснув при його прийнятті. Ми його прийняли, і сподіваємося, що воно було правильним", - уточнив він.

Водночас депутат пояснив, чому поставив власний підпис під рішенням про виключення колеги з фракції.

"Для мене це було непростим рішенням: насправді я досить довго вагався, тому що ми повинні знайти золоту середину між дискусією в партії, дискусією у фракції, коли ми можемо вільно обговорювати будь-які питання та критикувати одне одного, і між поширенням інформації, яка не в повній мірі відповідає дійсності. Я переглянув його виступ - і, на жаль, побачив там ті обставини, які не зовсім відповідають дійсності або зовсім не відповідають дійсності, і які є суто політичними, спрямованими на те, аби погіршити репутацію нашої політичної сили в цілому, і спрямованими проти Президента особисто, невмотивовані, деструктивні. Тому я поставив свій підпис", - прокоментував Гетманцев.

Читайте також: Глава "Слуги народу" розповів, за яким принципом обирали кандидатів у мери

Як повідомлялося, 1 вересня фракція партії "Слуга народу" у Верховній Раді виключила зі свого складу Гео Лероса.

Перед цим Лерос під час виступу з трибуни парламенту розкритикував Президента Володимира Зеленського, звинувативши у порушенні передвиборчих обіцянок.

У березні Лерос опублікував кілька відео, на яких брат глави ОП Андрія Єрмака нібито обговорює зі співрозмовниками питання призначення на державні посади.

Читайте також: Віталій Тишечко офіційно став кандидатом у мери Запоріжжя від “Слуги Народу”

Єрмак звернувся у зв’язку із оприлюдненим відео до Служби безпеки та Державного бюро розслідувань, оскільки, за його словами, йдеться про сплановану акцію і питання національної безпеки.

ДБР відкрило провадження за заявою Єрмака.

Водночас Президент Зеленський на пресконференції 20 травня назвав “порожньою” справу, пов’язану із цими записами розмов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-