МЗС обурене заявами Лукашенка щодо

МЗС обурене заявами Лукашенка щодо "українського сліду" на протестах в Білорусі

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України прокоментувало слова президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що до країни на протести їдуть з інших країн, зокрема й України.

Про це йдеться в коментарі МЗС, передає Укрінформ.

"МЗС України висловлює занепокоєння заявами керівництва Республіки Білорусь щодо участі громадян України в організації, наголошуємо, мирних протестів у зв‘язку з результатами президентських виборів", — кажуть у відомстві.

Також МЗС обурено тим, що "президент дружньої нам держави" звинуватив українців у дестабілізації ситуації в Білорусі. У заяві наголошується, що жодних доказів цьому немає.

Читайте також: "Вже понаїхали": Лукашенко вказав на "винуватців" протестів з-за кордону

Натомість українське МЗС нагадало, що докази злочинів затриманих у Білорусі бойовиків ПВК "Вагнера" є, і їх детально українська сторона виклала у запиті на екстрадицію.

"Натомість «вагнерівці», з благословення білоруської влади, повертаються в РФ. Щоб і надалі здійснювати злочини на території суверенних держав", — йдеться в заяві.

Читайте також: Данілов про рішення Білорусі видати "вагнерівців" РФ: Не дружній крок щодо України

Як повідомляв Укрінформ 29 липня білоруські правоохоронні органи затримали 33 осіб, які виявилися найманцями російської приватної військової компанії "Вагнера".

Офіс генерального прокурора України направив до генпрокуратури Республіки Білорусь запити про видачу 28 учасників збройного конфлікту на Донбасі, які, за даними Києва, брали участь у бойових діях на Донбасі проти України, однак, за словами заступника Генпрокурора Гюндуза Мамедова, вони були проігноровані.

У середу, 5 серпня, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що готовий до співпраці з Україною з питань затриманих бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнера".

6 серпня він доручив запросити в Білорусь генеральних прокурорів Росії та України для з'ясування ситуації із затриманими бойовиками.

14 серпня затримані в Білорусі наприкінці липня за підозрою в організації масових заворушень 32 бійці російської приватної військової компанії "Вагнера" ​​повернулися до РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-