Білорусь не відповіла на офіційний запит щодо видачі

Білорусь не відповіла на офіційний запит щодо видачі "вагнерівців" - Мамедов

Укрінформ
Україна офіційно не отримала відповіді Білорусі на запит щодо екстрадиції найманців ПВК "Вагнера".

Як передає Укрінформ, про це у коментарі Бабелю розповів заступник генпрокурора Гюндуз Мамедов.

"Офіційної відповіді від білоруської сторони щодо видачі РФ затриманих ми наразі не отримали. Поки можу зазначити, що ми зібрали достатньо доказів щодо їхньої участі у збройному конфлікті на Донбасі у складі незаконних збройних формувань РФ", - зазначив він.

Читайте також: Україна направила Білорусі запити щодо видачі 28 "вагнерівців"

За його словами, Офіс оперативно відреагував на затримання і вже 31 липня направив запит щодо тимчасового арешту, а через деякий час — документи на екстрадицію.

Водночас Мамедов підкреслив, що в Україні продовжуватимуть розслідування проти найманців і притягнення їх до відповідальності, зокрема й за допомогою заочного правосуддя.

Читайте також: До Росії повернулися 32 бойовики "Вагнера", затримані в Білорусі – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ 29 липня білоруські правоохоронні органи затримали 33 осіб, які виявилися найманцями російської приватної військової компанії "Вагнера".

Офіс генерального прокурора України направив до генпрокуратури Республіки Білорусь запити про видачу 28 учасників збройного конфлікту на Донбасі, які, за даними Києва, брали участь у бойових діях на Донбасі проти України.

Читайте також: Генпрокурори України і РФ не приїхали до Мінська розібратися щодо "вагнерівців" - Лукашенко

У середу, 5 серпня, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що готовий до співпраці з Україною з питань затриманих бойовиків російської приватної військової компанії Вагнера.

6 серпня він доручив запросити в Білорусь генеральних прокурорів Росії та України для з'ясування ситуації із затриманими бойовиками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-