Арахамія пояснив, що хоче почути Рада від претендента на посаду глави НБУ

Арахамія пояснив, що хоче почути Рада від претендента на посаду глави НБУ

Укрінформ
Усі фракції Верховної Ради дійшли згоди, що претендент на посаду голови НБУ повинен покроково та конкретно розповісти парламенту, яким чином будуть запущені програми кредитування економіки.

Про це заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у програмі "Право на владу" на телеканалі "1+1", передає кореспондент Укрінформу.

"Точно відомо, що 3 липня, скоріше за все, відбудеться позачергове засідання, і парламент голосуватиме за задоволення заяви про відставку (голови Нацбанку Якова Смолія, - ред.)… Стосовно нової персони, яка може бути главою Нацбанку, є розуміння серед усіх фракцій - якщо це людина, котра не зможе обгрунтувати парламенту, яким чином конкретно, покроково зможе запустити програми кредитування економіки, то така людина призначена не буде", - пояснив Арахамія.

Читайте також: Рада у п’ятницю може відправити у відставку глав Нацбанку та АМКУ - Арахамія

Як повідомляв Укрінформ, голова Нацбанку України Яків Смолій 1 липня подав Президенту заяву про звільнення через "систематичний політичний тиск".

Своєю чергою в Офісі Президента запевнили, що Правління НБУ буде продовжувати свою діяльність на засадах незалежності та професійності, додавши, що "безумовним пріоритетом залишається забезпечення незалежності Національного банку України".

Читайте також: Гетманцев каже, що призначення нового голови НБУ Рада завтра не розглядатиме

У четвер, 2 липня, Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання на звільнення Смолія з посади голови НБУ.

Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав проєкт постанови про звільнення Смолія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-