Україна розповіла ОБСЄ про російське громадянство

Україна розповіла ОБСЄ про російське громадянство "омбудсмена ДНР"

Укрінформ
Українська делегація під час онлайн-засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ 2 липня привернула увагу місій країн-учасниць до факту наявності громадянства Російської Федерації в "омбудсмена ДНР" Дар'ї Морозової.

Про це в коментарі власному кореспонденту Укрінформу повідомив заступник Постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лоссовський.

"Ми продовжуємо надавати делегаціям держав-учасниць ОБСЄ інформацію про високопоставлених чиновників та громадян РФ, які займають офіційні посади у російських окупаційних адміністраціях на Донбасі. Цього разу ми поінформували про так званого омбудсмена ДНР Дар'ю Морозову", - зазначив Лоссовський.

Так, українська делегація повідомила, що "уповноважена з прав людини" в "ДНР", яка долучена російською стороною до переговорів у рамках Тристоронньої контактної групи у Мінську, має громадянство РФ і у подальшому планує жити у Москві, де вона вже має нерухомість. Залучена до гуманітарної підгрупи ТКГ Морозова отримала військове звання "капітан" від ексватажка "ДНР" Олександра Захарченка, а також має медаль від російської Асоціації ветеранів війни.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Росія має на кордоні три угруповання військ, здатних до раптового наступу

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання Постійної ради ОБСЄ 21 травня українська делегація продемонструвала копії російських паспортів "глави ДНР" Дениса Пушиліна, а також Владислава Дейнего та Наталії Ніканорової - "міністрів закордонних справ" "ЛНР" та "ДНР" відповідно, участь яких на переговорах у Мінську просуває Росія.

Пізніше Україна поінформувала делегації країн-учасниць ОБСЄ про окремі призначення російських чиновників на посади у "ДНР", включаючи "заступника прем’єр-міністра", "міністра фінансів", "голову ЦВК", "голову верховного суду".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-