Законопроєкт про військовий бюджет-2021: Штати знову виділять Україні $250 мільйонів

Законопроєкт про військовий бюджет-2021: Штати знову виділять Україні $250 мільйонів

Укрінформ
Палата представників Конгресу США підготувала законопроєкт про військовий бюджет на 2021 рік, який передбачає виділення чергових $250 мільйонів на оборону для України.

Про це йдеться в короткому викладі тексту документа, опублікованому на сайті Комітету збройних сил Палати представників США.

"Комітет надає 250 мільйонів доларів США для ініціативи щодо сприяння безпеці України (USAI), яка надає підтримку і допомогу Збройним силам України, з яких 50 мільйонів доларів можна використовувати тільки для летального оборонного спорядження", - йдеться у законопроєкті.

Читайте також: Євросоюз має намір якнайшвидше допомогти Україні боротися з повінню

Крім того, буде розширено заборону на фінансування будь-якої діяльності, яка передбачає визнання суверенітету Російської Федерації над Кримом.

Також продовжується обмеження на військове співробітництво з Росією, яке, однак, не стосується двостороннього військового діалогу з метою зменшення ризику конфлікту.

Читайте також: Збройні сили України отримали ракети Javelin

Нагадаємо: в червні поточного року повідомлялося, що міністерство оборони планує виділити 250 млн дол. на 2020 фінансовий рік на зміцнення обороноздатності України для більш ефективного захисту від російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-