Децентралізація виходить на фінішну пряму - Зеленський

Децентралізація виходить на фінішну пряму - Зеленський

Укрінформ
Децентралізація фактично виходить на фінішну пряму, уряд затвердив перспективні плани для всіх областей України, а з формуванням територіальних громад зменшиться вплив центральної влади на місцях.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський, повідомляє пресслужба глави держави.

«Українці зможуть отримувати якісніші й більше послуг на місцях – там, де вони живуть. Зможуть розбудовувати свої міста та села, зробити їх зручнішими та комфортнішими», – сказав Президент.

За його словами, затверджені урядом перспективні плани областей стануть основою для формування територіальних громад та побудови успішної країни, у якій комфортно жити.

Глава держави зазначив, що з формуванням територіальних громад зменшиться вплив центральної влади на розпорядження коштами. Зеленський підкреслив, що місцеві мешканці зможуть усередині власної громади обирати, що розвивати, де будувати школу чи дитячий садок.

Читайте також: Перспективний план Криму затвердять одразу після деокупації – Прем'єр

В ОП додали, що наразі перспективні плани вже затверджені для всіх областей України, за винятком тимчасово окупованої території АР Крим. Тимчасово окуповані території Донбасу потрапляють у план.

Читайте також: Децентралізація: Шмигаль сподівається, що проєкт змін до Конституції буде готовий до липня

Як повідомлялося, на засіданні уряду 27 травня міністри затвердили перспективні плани формування територій громад Запорізької, Львівської та Одеської областей. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що цими рішеннями Кабінет міністрів завершив один з етапів реформи децентралізації, затвердивши перспективні плани формування територій громад в усіх областях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-