Росія шантажує ООН припиненням вогню в обмін на скасування санкцій

Росія шантажує ООН припиненням вогню в обмін на скасування санкцій

Укрінформ
Російська делегація в ООН в середу фактично шантажувала міжнародну спільноту, заявивши, що глобальне припинення вогню (в тому числі з боку російських сил на Донбасі) залежить від скасування міжнародних санкцій.

Про це у Facebook написав речник Постійного представництва при ООН Олег Ніколенко за результатами відкритих дебатів РБ ООН щодо захисту цивільних осіб у збройних конфліктах.

"Той момент, коли російська делегація відверто заявляє на засіданні Радбезу ООН, що без зняття санкцій не буде глобального припинення вогню", - зауважив український дипломат.

Ніколенко нагадав: російська сторона й раніше заявляла, що санкції, мовляв, заважають гуманітарній допомозі в боротьбі проти COVID-19.

"Не допомогло, тому вирішили повернутися до старих практик – шантажу", - зауважив представник української дипломатичної місії.

За його словами, заява РФ пояснює, чому триває насильство в Україні, Сирії, Лівії та інших місцях, де росіяни є стороною конфлікту. "Але ми добре знаємо - навіть якщо санкції теоретично будуть скасовані, припинення вогню не буде", - вказав Ніколенко.

Читайте також: Україна в ООН закликала Росію "відмовитися від логіки війни" на Донбасі

"Росіяни завжди знайдуть привід для продовження агресивної політики", - підкреслив речник Постійного представництва України при ООН.

Як повідомляв Укрінформ, Україна попередила в середу Раду Безпеки ООН, що через агресію Росії гуманітарна криза на Донбасі може охопити понад 3,4 млн людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-