Заступник керівника ОП зустрівся із радником президента Латвії: що обговорювали

Заступник керівника ОП зустрівся із радником президента Латвії: що обговорювали

Укрінформ
Заступник керівника ОП Ігор Жовква та радник Президента Латвії з питань зовнішньої політики Солвейга Сілкална домовилися продовжити організацію низки цьогорічних двосторонніх заходів, перенесених через коронавірус.

Зустріч відбулася у режимі відеоконференції, повідомляє пресслужба ОП.

"Було відзначено взаємну налаштованість на відновлення традиційно високої динаміки двостороннього політичного діалогу. Ігор Жовква та Солвейга Сілкална домовилися продовжити організацію низки двосторонніх заходів, перенесених через пандемію COVID-19, для проведення в поточному році. Передусім це – візит в Україну Президента Латвії Егілса Левітса на запрошення Володимира Зеленського", - ідеться в повідомленні.

Співрозмовники також обмінялися думками щодо ситуації навколо протидії пандемії коронавірусу в Україні та Латвії, приділивши особливу увагу заходам, що вживаються з метою забезпечення захисту та безпеки громадян.

Читайте також: У Латвії схвалили законодавчі зміни щодо вторгнення "зелених чоловічків"

Як розповіли в ОП, Сілкална запевнила у незмінності твердої позиції Латвії на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та наголосила на важливості збереження санкційного тиску Європейського Союзу на РФ.

У свою чергу Жовква висловив подяку за політичну підтримку, яку офіційна Рига надає нашій державі, зокрема в межах міжнародних організацій.

Він також подякував за вагому практичну допомогу, передусім організацію медичної реабілітації українських військових у Латвії, та висловив сподівання, що після завершення карантинних заходів відповідна допомога буде продовжена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-