Експосли США застерігають від втягування України у внутрішню політику Штатів

Експосли США застерігають від втягування України у внутрішню політику Штатів

Заява
Укрінформ
З огляду на ситуацію навколо "плівок Деркача" колишні посли США в Україні виступили зі спільним зверненням, у якому попередили про небезпечність втягнення України у внутрішню політику Сполучених Штатів у період президентських виборів.

Текст заяви оприлюднений на сайті експертного центру "Атлантична Рада" (Вашингтон).

"Ми роками працювали над розбудовою та зміцненням американсько-українського стратегічного партнерства, заснованого в 1996 році. Тому ми збентежені зусиллями щодо втягнення України у внутрішньоамериканську політику з огляду на наближення президентських виборів у США", - зауважили дипломати.

За їхніми словами, ці зусилля сприяють поширенню "хибного й шкідливого наративу", якого немає в реальності та який веде до "послаблення відносин між США й Україною, а також розколу між двома країнами". Це не відповідає інтересам країн, наголосили дипломати.

Читайте також: У Байдена пов'язують "плівки Деркача" з черговою спробою дискредитації з боку РФ

"Ми рішуче засуджуємо ці зусилля, спрямовані на розділення наших країн, та закликаємо офіційну владу з обох сторін уникати кроків, які лише підірвуть двосторонні відносини та віддалятимуть наші країни одна від одної", - наголошується в заяві.

Документ підписали Роман Попадюк, Стівен Пайфер, Карлос Паскуаль, Джон Гербст, Вільям Тейлор, Джон Теффт, Марі Йованович, які в різні часи очолювали Посольство США в Україні.

Читайте також: Дубинський розповів, коли Рада розгляне створення ТСК щодо "плівок Деркача"

Звернення з'явилося на тлі оприлюднення народним депутатом Андрієм Деркачем аудіоматеріалів, що нібито вказують на те, що колишній віце-президент США Джо Байден впливав на п'ятого Президента України Петра Порошенка.

Президент Володимир Зеленський на пресконференції 20 травня заявив, що генпрокурор Ірина Венедіктова зареєструвала кримінальне провадження стосовно аудіоматеріалів, оприлюднених Деркачем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-