Рада ЄС ухвалила виділення Україні €1,2 мільярда на подолання коронакризи

Рада ЄС ухвалила виділення Україні €1,2 мільярда на подолання коронакризи

Укрінформ
Рада ЄС ухвалила пропозиції Єврокомісії про виділення 10 країнам-сусідам та країнам-кандидатам на членство в ЄС пакету допомоги у 3 мільярди євро для подолання кризи, спричиненою COVID-19. 1,2 мільярда євро призначені для допомоги Україні.

Таке повідомлення оприлюднене на сайті Європейської Ради.

«Посли ЄС сьогодні ухвалили пропозицію Єврокомісії надати до 3 мільярдів євро макрофінансової допомоги для десяти країн-кандидатів та партнерів з числа країн-сусідів, щоб допомогти їм у подоланні економічного падіння, спричиненого пандемією COVID-19. Ці країни є нашими найближчими партнерами. Зараз навіть більше, ніж будь-коли раніше, абсолютно важливо, щоб ми залишалися разом та проявляли солідарність у реагуванні на економічні та соціальні наслідки цієї глобальної кризи», - йдеться у повідомленні.

Фінансова допомога надаватиметься у формі кредитів на дуже привабливих умовах і розподілятиметься таким чином: Албанія – 180 мільйонів євро; Боснія і Герцеговина – 250 мільйонів євро; Грузія - 150 мільйонів євро; Йорданія – 200 мільйонів євро; Косово – 100 мільйонів євро; Молдова – 100 мільйонів євро; Чорногорія – 60 мільйонів євро; Республіка Північна Македонія – 160 мільйонів євро; Туніс – 600 мільйонів євро; Україна – 1, 2 млрд євро.

Читайте також: ЄС дає ще €3 мільйони на охорону здоров'я в Україні, Польщі та Білорусі

Як зазначається, ця допомога ЄС допоможе згаданим юрисдикціям у покритті зростання обсягу негайних фінансових потреб, що було спричинено спалахом COVID-19. Разом із підтримкою МВФ, ці фонди допоможуть забезпечити макроекономічну стабільність та створити простір для використання ресурсів для захисту громадян і для подолання негативних соціально-економічних наслідків пандемії коронавірусу. Максимальний середній термін для погашення кредитів складає 15 років. Допомога надаватиметься на підставі Меморандумів про порозуміння, які мають бути погоджені між кожною із країн-партнерів та Єврокомісією.

Текст такого рішення Ради ЄС має бути ухвалений Європейським Парламентом та Європейською Радою до того, як набере чинності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-