На Банковій пояснили походження вкиду про

На Банковій пояснили походження вкиду про "смс-листування" з мером Черкас

Укрінформ
Перший заступник керівника Офісу Президента України Сергій Трофімов назвав фейком повідомлення про його смс-листування з міським головою Черкас і припустив, що цей інформаційний «вкид» може бути частиною політичних технологій перед місцевими виборами.

Про це йдеться у заяві Трофімова, оприлюдненій на сторінці Офісу Президент у Facebook.

«Переписка, яка нібито мала місце між мною та мером Черкас, – це повний фейк. Я не спілкуюся з людьми в такій манері взагалі. На поширених у медіа фото – не мій телефон, мій месенджер виглядає не так. Там навіть моє фото явно взяте з Інтернету. Але мене турбує, що подібні фейкові новини так швидко та легко розходяться у ЗМІ. Без будь-якого аналізу, перевірки фактів і з’ясування їхньої правдивості», – зазначив Трофімов.

За його словами, такі інформаційні «вкиди» можуть бути частиною політичних технологій, які набирають обертів перед місцевими виборами.

Читайте також: В ОП "смс-листування" з мером Черкас назвали пранком

«Використовують ЗМІ для просування себе, надання резонансності своєму прізвищу та підвищення свого рейтингу. І спекулюють на питанні зняття карантинних обмежень, оскільки розуміють, що люди хочуть якнайшвидше повернутися до звичного життя», – зауважив перший заступник керівника Офісу Президента.

Він наголосив, що уряд вже ухвалив поетапний план послаблення карантинних обмежень, якого потрібно дотримуватися. А передчасне зняття карантину може коштувати людських життів.

«Такі самовільні дії місцевої влади – це не турбота про людей і місцевий бізнес. Це турбота про свій рейтинг і подальшу політичну кар’єру. Якщо у міських голів є предметні пропозиції щодо допомоги місцевому бізнесу – завжди можна сконтактуватися з Прем’єр-міністром, з представниками уряду та запропонувати своє бачення щодо деяких послаблень за умови дотримання всіх санітарних норм. Але з боку міського голови Черкас ми таких дій не побачили», –констатував Трофімов.

Читайте також: Послаблення карантину: Зеленський попередив про наслідки владу Черкас, яка "загубила календар"

Як повідомляли ЗМІ, міський голова Черкас Анатолій Бондаренко оприлюднив знімок, на якому нібито знято листування з першим заступником голови Офісу Президента Сергієм Трофімовим щодо ситуації навколо виходу з міста карантину.

Раніше виконавчий комітет Черкаської міської ради своїм рішенням від 30 квітня дозволив роботу перукарень, салонів краси, об’єктів спортивної інфраструктури, літніх майданчиків закладів ресторанного господарювання, магазинів з продажу непродовольчих товарів, електротоварів, меблів, книжкової продукції, ринків та ярмарків з продажу сільськогосподарської продукції й квітів, а також міських парків та скверів і розташованих на їхній території атракціонів.

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом ухваленого у Черкасах рішення про послаблення карантинних обмежень.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв жорстку відповідь на скасування карантинних обмежень у Черкасах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-