В ОП

В ОП "смс-листування" з мером Черкас назвали пранком

Укрінформ
В Офісі Президента України спростували факт спілкування першого заступника керівника ОП Сергія Трофімова з міським головою Черкас Анатолієм Бондаренком за допомогою смс-повідомлень щодо ситуації навколо виходу з міста карантину.

Про це Офіс Президента заявив у Facebook.

«Перший заступник керівника Офісу Президента України не спілкувався з міським головою Черкас за допомогою смс-повідомлень. Вочевидь, міський голова став жертвою банального пранку і зробив із цього поспішні політичні висновки», - йдеться у повідомленні.

Водночас в ОП зауважили, що цей факт ніяк не вплине на перебіг подій.

«Саме дії міського голови та міськвиконкому, а не їхні висловлювання, мають одержати належну юридичну оцінку, яка повинна враховувати те, що, згідно з Конституцією, Україна є унітарною державою, а органи влади та місцеве самоврядування повинні діяти виключно у відповідності до визначених законом повноважень», - наголосили в Офісі Президента.

В ОП нагадали, що за дорученням Президента уряд працює над програмою виходу з карантину, яка почне діяти з 11 травня у разі, якщо в Україні не буде зафіксовано спалаху пандемії коронавірусу.

Читайте також: Послаблення карантину: Зеленський попередив про наслідки владу Черкас, яка "загубила календар"

«Заходи з пом’якшення карантину наразі затверджено, вони діятимуть на всій території України», - акцентували на Банковій.

Як повідомляли ЗМІ, міський голова Черкас Анатолій Бондаренко оприлюднив знімок, на якому нібито знято листування з першим заступником голови Офісу президента Сергієм Трофімовим щодо ситуації навколо виходу з міста карантину.

Раніше виконавчий комітет Черкаської міської ради своїм рішенням від 30 квітня дозволив роботу перукарень, салонів краси, об’єктів спортивної інфраструктури, літніх майданчиків закладів ресторанного господарювання, магазинів з продажу непродовольчих товарів, електротоварів, меблів, книжкової продукції, ринків та ярмарків з продажу сільськогосподарської продукції й квітів, а також міських парків та скверів і розташованих на їхній території атракціонів.

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом ухваленого у Черкасах рішення про послаблення карантинних обмежень.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв жорстку відповідь на скасування карантинних обмежень у Черкасах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-