Росія не змінила поведінку на Донбасі попри обвал цін на нафту і COVID-19 – депутат Бундестагу

Росія не змінила поведінку на Донбасі попри обвал цін на нафту і COVID-19 – депутат Бундестагу

Ексклюзив
Укрінформ
Російська кампанія на українському Донбасі стає для Кремля все більш обтяжливою, особливо з урахуванням глобальних факторів, але він все одно продовжує свою політику, що унеможливлює будь-яку спробу зняти або полегшити міжнародні санкції.

Таке переконання в ексклюзивному коментарі Укрінформу висловив депутат німецького Бундестагу, голова міжпарламентської групи дружби з Україною Омід Нуріпур.

«Ціни на нафту обрушилися, підтримка агресії на Донбасі стає для Росії все дорожчою. Але треба чітко визнати: після всіх цих тижнів падіння цін на нафту, пандемії COVID-19 Росія не скористалася шансом, аби покращити ситуацію», - заявив Нуріпур.

В якості прикладів він навів те, що кожного дня українські війська потрапляють під обстріли, гинуть українські солдати. А «символічне перейменування» міст Донецьк і Луганськ (у Сталіно та Ворошиловград – ред.) говорить про наявність дуже малої готовності РФ робити кроки назустріч. За таких умов навіть думати про можливість пом’якшення чи зняття санкцій, про що останнім часом багато хто говорить на Заході, не на часі.

«Дуже багато голосів лунає про те, що можна було зараз і зняти санкції, так буде краще для всіх. Але для зняття санкцій немає взагалі жодних підстав, оскільки немає жодних позитивних зрушень», - підкреслює Нуріпур.

Він не плекає великих надій, що після віртуальної зустрічі міністрів закордонних справ «нормандського формату» 30 квітня ситуація зміниться на краще. Але якщо дипломати ефективно попрацюють протягом ближчих місяців, то можна припустити проведення саміту «четвірки» цього року.

Німецький політик переконаний, що його країна, яка головуватиме в Раді ЄС у другому півріччі цього року, має використати своє президентство не тільки для вирішення проблем, пов’язаних з пандемією COVID-19, а для того, щоби нагадувати про російську агресію.

Читайте також: Важливо, щоб окупований Донбас не перетворився на «епідеміологічну бомбу» - посол

Він переконаний, що Україна повинна бути високо на порядку денному попри коронакризу.

«Україна – це Європа. Те, що там відбувається, стосується нас усіх. Тому вкрай важливо не забувати про Україну та продовжувати стояти на її стороні проти російської агресії, так само як у тому, що стосується проведення необхідних реформ», - наголосив Нуріпур.

При цьому він уточнив, що це аж ніяк не означає, що треба зараз проводити вибори на Донбасі або вносити зміни у Конституцію України, оскільки на її сході не виконується режим припинення вогню. Отже треба відкинути всі вимоги Росії щодо цього.

Уся Європа, за словами депутата Бундестагу, якраз зараз бачить «символічну, в поганому сенсі», політику Росії – намагання розповсюджувати в ЄС фейкові новини, робити все для того, аби не дати Європі стабілізуватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-