У комітеті ВР пояснили, чому

У комітеті ВР пояснили, чому "завернули" програму діяльності уряду

Укрінформ
Фінансовий комітет ВР вирішив відправити програму діяльності Кабінету міністрів України на доопрацювання, оскільки вона не містила конкретних показників.

Про це сказав голова підкомітету з питань рентних платежів, екологічного податку та оподаткування АПК Олексій Устенко (фракція "Слуга народу") в ефірі телеканалу "Україна 24", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дійсно, програма уряду була така досить невеличка – усього дев’ять сторінок, і так, усе було дуже узагальнено: покращити, збільшити або зменшити. Дійсно, не було конкретних цифр", – зазначив Устенко.

При цьому політик додав, що "в розрізі всього Кабінету міністрів за таку програму не проголосував би, хоча був за те, щоби, все ж таки, прийняти її, щоби надати можливість міністру фінансів продемонструвати свою роботу реальними діями".

Читайте також: "Голос" хоче заслухати на позачерговій Раді програму дій уряду

"Міністр фінансів тільки призначений і він відповідальний за наповнення бюджету, а сьогодні в країні значні виклики, пандемія, і треба, щоб усі державні програми були збережені, медики могли отримувати заробітну плату, треба дати йому можливість, щоби він продемонстрував свою роботу. А займатися сьогодні слайдами чи робити довгі томи програм із цифрами і так далі, які в будь-якому випадку потім будуть коригуватися, вважаю недоцільним, все ж таки", – уточнив він.

Як повідомляв Укрінформ, 29 квітня Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики ухвалив рішення направити на доопрацювання програму діяльності уряду.

Раніше голова депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" Давид Арахамія в ефірі телеканалі ICTV заявив, що ця програма не буде ухвалена в тому вигляді, в якому її подав уряд, та має бути доопрацьована, зокрема в частині національної безпеки та оборони.

Уряд зареєстрував у Верховній Раді проєкт постанови №3330 "Про Програму діяльності Кабінету Міністрів України" 13 квітня. Програму своєї діяльності Кабмін затвердив на своєму позачерговому засіданні 2 квітня. За словами Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, вона є реалістичною і передбачає відновлення економічного зростання.

Відповідно до тексту програми до пріоритетних регіональних напрямків діяльності Кабміну належать: формування ефективного місцевого самоврядування та органів державної влади на новій територіальній основі, а також оптимізація системи територіальної організації влади на місцях, удосконалення адміністративно-територіального устрою.

Читайте також: Програма дій уряду потребує доопрацювання у сфері оборони – Арахамія

Раніше представник уряду в парламенті Василь Мокан (фракція "Слуга народу") повідомляв, що ВР зможе розглянути питання затвердження програми діяльності УМУ після ухвалення в другому читанні законопроєкту №2571-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-