Відеоконференція у “нормандському форматі” пройде за участю представниці ОБСЄ

Відеоконференція у “нормандському форматі” пройде за участю представниці ОБСЄ

Укрінформ
У відеоконференції міністрів закордонних справ країн «нормандського формату» 30 квітня візьме участь посол ОБСЄ Гайді Грау.

Про це поінформував представник МЗС ФРН Райнар Бреуль на брифінгу в Берліні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Відеоконференція міністрів закордонних справ «нормандського формату» - Німеччини, Франції, Росії та України – пройде за участю спецпосланниці ОБСЄ посла Гайді Грау», - сказав дипломат.

За його словами, у ході розмови йтиметься насамперед про те, як можна «більш послідовно» втілювати у життя через Тристоронню контактну групу рішення грудневого саміту в Парижі. Це є тим більш актуальним, що пандемія коронавірусу не оминула схід України, додав Бреуль.

Відеоконференція пройде у другій половині дня. Після неї очікуються заяви міністрів.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляв, що основна мета відеоконференції міністрів «нормандської четвірки» - оцінити те, що було зроблено «з моменту паризького саміту і до цього четверга».

Читайте також: Кулеба та генсек ОБСЄ разом відвідають Донбас

Остання зустріч лідерів країн «нормандської четвірки» відбулася 9 грудня 2019 року. Тоді на саміті у Парижі зібралися президенти України, Франції та Росії Володимир Зеленський, Еммануель Макрон і Володимир Путін, а також канцлер ФРН Ангела Меркель. Сторони домовилися про припинення вогню на сході України, проте підконтрольні РФ бойовики неодноразово порушували режим тиші.

Читайте також: Відеоконференція глав МЗС країн "нормандської четвірки" відбудеться 30 квітня – Кулеба

Також у Парижі сторони домовилися, що наступний саміт в нормандському форматі відбудеться через чотири місяці, тобто у квітні 2020 року, однак через пандемію коронавірусу він був скасований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-