Румунія подякувала Україні за доставку медзасобів із Китаю

Румунія подякувала Україні за доставку медзасобів із Китаю

Укрінформ
Міністри оборони України та Румунії Андрій Таран та Ніколає-Іонел Чуке обговорили під час телефонної розмови аспекти регіональної безпеки, зокрема, ситуацію в Чорноморсько-Азовському регіоні.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

«У ході телефонної розмови сторони обговорили важливі аспекти регіональної безпеки та двостороннього оборонного співробітництва. Особливу увагу було приділено покращенню безпекової ситуації в Чорноморсько-Азовському регіоні, коригуванню ключових заходів оборонної співпраці в умовах обмежень, пов’язаних з епідеміологічною ситуацією у світі через розповсюдження коронавірусу COVID-19, та визначенню пріоритетів двостороннього співробітництва на перспективу», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Чуке висловив щиру вдячність українській стороні за допомогу в транспортуванні медичних засобів для протидії пандемії для Румунії з Китайської Народної Республіки із залученням військово-транспортного літака Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: Українські військові пілоти можуть доставити медзасоби до Балтії та Близького Сходу

Сторони також домовилися щодо обміну візитами на рівні керівників оборонних відомств у 2020 році, під час яких мають бути прийняті рішення та введені в дію нові нормативно-правові документи, спрямовані на зміцнення обороноздатності обох країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-