Рада надала додаткові соціальні та економічні гарантії у зв’язку з коронавірусом

Рада надала додаткові соціальні та економічні гарантії у зв’язку з коронавірусом

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон №3275 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)".

За відповідне рішення проголосували 312 депутатів на позачерговому засіданні парламенту у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Ухваленим документом передбачається надання додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусу.

Зокрема, запровадження підтримки для працівників та роботодавців в умовах поширення коронавірусу COVID-19; розширення підстав для продовження процесуальних строків встановлених судом або законом; забезпечення виконання судових рішень; запровадження відповідальності за вчинення суспільно-небезпечних діянь в умовах поширення коронавірусу COVID-19.

Читайте також: Уряд спростив закупівлю товарів і послуг для боротьби з коронавірусом

Окрім того, передбачається запровадження тимчасового спрощення виробництва продукції, необхідної для протидії поширенню коронавірусу COVID-19 та спрощення процедури їх закупівлі; забезпечення здійснення виплати соціальної допомоги, продовження строку звернення за соціальною допомогою та строків виплат соціальної допомоги, а також - відтермінування подання звітів, статистичної інформації до контролюючих органів.

Закон передбачає внесення змін до низки законодавчих та кодифікованих актів.

Як повідомлялося, в Україні станом на ранок 30 березня офіційно підтверджено 480 випадків зараження коронавірусом, з них 11 летальних, 6 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 62 нових випадки. У світі, за даними Worldmeter, станом на ранок 30 березня зафіксовано 722 202 випадків коронавірусу, 151 766 людей одужали, 33 976 померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-