У Раді закликають Мінфін не урізати фінансування МКМС до політичних консультацій

У Раді закликають Мінфін не урізати фінансування МКМС до політичних консультацій

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики закликає Мінфін не скорочувати фінансування діяльності Міністерства культури, молоді та спорту до проведення політичних консультацій.

Про це йдеться в заяві комітету, яку на своїй сторінці у Facebook опублікувала заступник голови фракції партії "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Нам стало відомо, що Міністерство фінансів сьогодні вносить зміни в бюджет, зокрема, урізає фінансування всіх напрямків діяльності Міністерства культури, молоді та спорту. Залишаються лише видатки на утримання – тобто зарплатню... Наголошуємо, що такий крок призведе до кризи і стагнації креативних індустрій країни, втрати тисяч робочих місць", – зазначається в заяві.

У ній наголошується, що депутати розуміють необхідність залучення додаткових коштів для боротьби з коронавірусом. "Проте будь-які кроки мають обговорюватись з депутатами профільного комітету та з залученням представників міністерства. Ми закликаємо Мінфін утриматись від прийняття рішень до проведення консультацій", - йдеться у зверненні.

Читайте також: МКМС перейменували на Міністерство культури та інформполітики

За інформацією парламентаріїв, Мінфін пропонуватиме урізати фінансування Держкіно (750 млн грн), Український культурний фонд (500 млн грн), Інститут книги (150 млн грн), туризм (240 млн грн), а також витрат на програму "зшивання країни", реставраційні роботи по захисту історико-культурної спадщини, програм інформполітики – на суму понад 500 млн грн. "Не відомо наразі, як уріжуть фінансування спорту", – уточнюється в заяві.

У профільному комітеті наголошують, що готові оперативно увійти в діалог і напрацювати рішення, які не призведуть до краху культурної сфери.

Як повідомлялося, напередодні голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політик Олександр Ткаченко (фракція "Слуга народу") в інтерв'ю "КП в Україні" поінформував про те, що у Верховній Раді готують пакет змін до законів для підтримки креативного бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-